top of page

ירקות פרוביוטיים- הפרוביוטיקה האולטימטיבית





ירקות כבושים לא מפוסטרים, בהכנה ביתית, מכילים כמויות אדירות של חיידקים. פשוטים להכנה וזולים יותר מלקנות פרוביוטיקה בקפסולות. הם משפרים עיכול, מווסתים תאבון ומשפרים את פלורת המעיים. מתאים לכולם ובמיוחד לסובלים ממעי רגיז, ספיגה לקויה וחיסוניות ירודה.


הכנת הכבושים נעשית בתהליך תסיסה לקטית שבמהלכו חיידקי הלקטובצילוס אשר  מצוים באופן טבעי בקליפות הירקות ובגופינו, במעיים, בפה, בנרתיק, ממירים את הסוכרים שבירקות לחומצה לקטית. חומצה זו מעניקה לירקות הכבושים את טעמם החמוץ ומשמרת אותם לאורך זמן. כמו כן, חומצה זו מעודדת צמיחה של חייקדים טובים במעיים ולכן מזונות כבושים נחשבים לפרוביוטיים. תהליך התסיסה הופך את הירקות הכבושים לקלים יותר לעיכול.


ניתן להכין כרוב בלבד, וניתן להוסיף ירקות שונים ולאלתר עם מה שיש בעונה ,או בבית. תלוי מה רוצים. כשמכינים כרוב כבוש לבד, נהנים מיתרונות הריפוי המופלאות של הכרוב בעיקר למערכת העיכול שלנו, לפלורת המעיים הטבעית ולמערכת החיסונית. תוספת של ירקות שונים מוסיפה הנאה וטעם לחיים.


מצרכים:

  • צנצנת זכוכית עם מכסה

  • ירקות- כרוב, סלרי, גזר, צנוניות, שומר, צנון, קולרבי, סלק, כרובית. לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות.

  • מלח איכותי, שיני שום, פלפל שחור שלם

  • אפשר להוסיף פלפל חריף, זרעי כוסברה, שומר, כורכום


בתחתית הצנצנת שמים 2-3 שיני שום קלופות, כמה עלי שמיר, גרגרי פלפל שחור.  לאחר מכן מתחילים למלא את הצנצנת בירקות, דוחסים אותם פנימה. למעלה עוד כמה שיני שום, שמיר, ופלפל שחור או חריף חתוך לפרוסות. בוחשים כפית מלח בכוס מים ומתחילים למלא את הצנצנת במי מלח עד למעלה, לבסוף ניתן להוסיף עלה או שניים של דפנה וכף של חומץ אומבושי (ניתן למצוא בחנויות טבע).  לסגור את הצנצנת היטב ולשים במטבח ליד הכיור. להפוך כל יום, ולפתוח את המכסה כדי לשחרר גזים שמשתחררים. אחרי שבוע ניתן להכניס למקרר ולהתחיל להוסיף לארוחות. לבריאות

49 צפיות0 תגובות

Comentarios


bottom of page